Woord van de maand – oktober 2024

Rom.8:37;”Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars, door Hem, die ons heeft liefgehad”. Dit is een zeer krachtige belofte!

Als kinderen van God gaan we dikwijls door allerlei problemen heen, maar we moeten in geloof onwankelbaar vasthouden. Zodra we vrees toelaten gaat die vrees over ons heersen en berooft je van je vrede en overwinning.

Hebr. 10:23;”Laten wij de belijdenis van hetgeen wij hopen (de beloften) onwankelbaar vasthouden, want Hij die beloofd heeft, is getrouw”.

Dwars door alles heen, belijd Gods woord. Weet wie je bent, wat God zegt dat je bent. Laten we een beetje brutaler worden in de dingen van God. Jezus wordt ook Het Woord genoemd, en wij zijn een met Hem, dat is onze overwinning. Jezus heeft de duivel verslagen en ook wij mogen delen in die overwinning.

Wij beseffen te weinig dat we inderdaad meer dan overwinnaars zijn, zolang we afgaan op wat wij voelen, zal dat gevoel over ons heersen.

1 Petr.5:8-9;”Wordt nuchter en waakzaam (wakker) uw tegenpartij, de duivel gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. Weersta hem (verzet je) vast in het geloof, wetende dat aan uw broederschap in de wereld, hetzelfde lijden wordt toegemeten”.

Laten we voortdurend bewapend zijn met Gods woord, het zwaard van de Geest. Heb het paraat in uw mond en in uw hart. Te midden van de strijd kunnen we in de rust van de Heer zijn, en de juiste beslissingen nemen, geleid door de Heilige Geest. En die juiste beslissingen leiden weer tot overwinningen, want die beslissingen zullen dan altijd naar de wil van God zijn.

De Heer heeft grote beloften aan Shekinah gegeven en ik geloof dat God ze niet vergeten zal. Ik neem God op Zijn woord, laten er samen voor gaan. Neem in geloof in bezit wat God heeft beloofd in Zijn woord.

Gods zegen!

Pastor Theodoor Verkuil